У Києві вперше за 45 років ремонтують купол Верховної Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві вперше за 45 років ремонтують купол Верховної Ради

Казна та Політика
2160
У Києві ремонтують купол адміністративної будівлі Верховної Ради на вулиці Грушевського.
Як повідомляється на сайті парламенту, ремонт був запланований ще в 2013 році, але його довелося відкласти “в зв’язку з відповідними політичними подіями”.
У 2017 році інститут сталевих конструкцій імені Шимановського розробив проектно-кошторисну документацію, на підставі якої в травні-червні 2018 року провели тендер. Підрядником реконструкції було обрано будівельно-реставраційну фірму “Відродження”, яка раніше працювала над Маріїнським палацом.
Вартість договору склала 7 млн ​​гривень.
Роботи мають бути завершені не пізніше 10 грудня, але основний обсяг робіт – заміна скла, очищення і фарбування металевих конструкцій – завершать до початку чергової сесії.
В даний час купол Верховної Ради накрили плівкою для захисту від дощів і вітру. Сталеві конструкції очистили від бруду, іржі і старої фарби. Більше половини старого армованого скла, яке зносилося більш ніж на 85%, вже зняли; замість нього встановлять нове скло з Польщі. Залізний каркас, до якого будуть кріпити нове покриття, обробляють захистом від корозії.

Довідка Finance.ua:

  • Купол Верховної Ради складається з восьми секторів.
  • Між собою вони скріплені дерев’яною обробкою, яка гнучко реагує на розширення і звуження металевої конструкції при температурних коливаннях.
  • Старе армоване скляне покриття кріпилося за допомогою черепичної замазки. Зараз використовують сучасні герметики – надміцні смоли, які не дозволяють потрапляти вологому повітрю всередину конструкції.
  • Каркас купола Верховної Ради виготовили в 1937 році, саму будівлю звели двома роками пізніше. Останній ремонт купола проводився в 1973 році.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас