Бомбардування Марса термоядерними зарядами виявилося провальною ідеєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бомбардування Марса термоядерними зарядами виявилося провальною ідеєю

Світ
1882
Ілон Маск раніше запропонував ідею, як зробити з Марса планету, придатну для життя. На його думку, по полюсах Марса необхідно вдарити потужними термоядерними зарядами, від високої температури яких розтопляться полярні шапки і замерзлий лід стане рідким, атмосфера розігріється і стане придатною для людини.
Вчені з NASA змоделювали цю ідею і повідали про отримані результати, пише “Сегодня”.
Виявилося, що ідея Ілона Маска є абсолютно непридатною для втілення.
За результатами дослідження, бомбардування Марса не дасть бажаного результату, оскільки на планеті недостатньо вуглекислого газу для підтримки парникового ефекту.
Більше того, рідка вода не зможе утворитися на поверхні Марса через вкрай низький тиск, менший від земного в 160 разів. Тому вода може існувати на Червоній планеті виключно у вигляді льоду або газу.
Навіть якби був спосіб вивільнити весь вуглекислий газ із надр Марса, згідно з дослідженням, атмосферний тиск зріс би з 1,2% земного до 6,9%, а цього все одно недостатньо.
“Тераформування Марса неможливе з використанням сучасних технологій”, – заявив Брюс Якоскі, глава дослідження NASA з Університету Колорадо.
Його слова зовсім не означають, що тераформування Марса неможливе в принципі. Просто на поточний момент у людства немає необхідних технологій.
Можливо, в майбутньому будуть знайдені нові способи перетворити мертвий Марс на другу Землю.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас