"Укрзалізниця" відправила в перший рейс новий контейнерний поїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" відправила в перший рейс новий контейнерний поїзд

Фондовий ринок
969
“Укрзалізниця” 31 липня о першій годині дня відправила в тестовий рейс контейнерний поїзд за маршрутом Одеса-порт – Дніпро-Ліски – Одеса-порт. Відстань в 628 кілометри поїзд подолає за 18 годин, повідомили в адміністрації Одеського морського порту.
“Це набагато швидше і ефективніше від звичайних поставок залізницею і автотранспортом, оскільки перевезення вантажів прямими контейнерними поїздами гарантують відсутність проведення маневрових операцій на шляху прямування і дотримання графіка руху незалежно від погодних умов”, – відзначають в морпорту.
Як повідомив начальник адміністрації Одеського порту Ігор Ткачук, 2017 року через термінали Одеського порту було перевантажено 519 тис. TEU або 72% від загального обсягу морського контейнеропотоку України. Він сподівається, що новий поїзд стане регулярним.
“Сподіваюся, що поїзд з Одеси в Дніпро знайде свого клієнта і дасть підстави нашим партнерам-залізничникам рухатися далі і організувати регулярні інтермодальні перевезення з Одеського порту також до Києва і Харкова”, – зазначив Ткачук.
Він також навів дані, що контейнерний поїзд Одеса-Рожнятів (Івано-Франківська область) за неповні два місяці здійснив 15 рейсів з порту за Захід України і 14 – в зворотному напрямку.
“За результатами першого рейсу спеціально створена робоча група повинна розробити “Технологію проходження регулярного контейнерного поїзда”. Орієнтовно, поїзд відправлятиметься зі станції Одеса-порт по вівторках о 13:00 і завершувати кругорейс по понеділках о 19:37 за графіком. На сьогодні ми оцінюємо сезонну завантаженість рейсів на Дніпро в обсязі до 60 платформ на тиждень. Але щоб налагодити регулярні відправки такої кількості рухомого складу, потрібна чітка координація роботи портовиків, залізничників і контролюючих органів, в першу чергу митників”, – зазначив начальник станції Одеса-порт.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас