Bloomberg: США можуть ввести мита на рівні 25% замість 10% на імпорт китайських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: США можуть ввести мита на рівні 25% замість 10% на імпорт китайських товарів

Світ
283
Адміністрація президента США Дональда Трампа запропонує ввести мита в розмірі 25% замість запланованих 10% на імпорт китайських товарів і послуг на суму 200 млрд доларів.
Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на трьох обізнаних осіб.
За їхніми даними, Трамп попереджав раніше ввести мита в розмірі 10% на додатковий розширений список товарів і послуг. Однак в адміністрації вважають цей захід недостатнім і рекомендують підняти поріг до 25%. Офіційну заяву з цього приводу може бути опубліковано через кілька днів. Згідно з відомостями одного з джерел, рішення підвищити рівень майбутніх мит не є остаточним і підлягає додатковому узгодженню.
У червні 2018 року США ввели мита в розмірі 25% на імпортовані з Китаю товари на суму 50 млрд доларів. Формальним приводом стало звинувачення Китаю в крадіжці американської інтелектуальної власності і технологій, а також в здійсненні несправедливої торговельної практики.
Пекін висловив протест у зв’язку з цим рішенням адміністрації США, охарактеризувавши його як порушення правил СОТ, і заявив, що вживе аналогічних за масштабом заходів. З 6 липня були введені мита в розмірі 25% на американські товари загальною вартістю 34 млрд – головним чином на сільськогосподарську продукцію, автомобілі та морепродукти.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас