Керівництво підприємств має нести кримінальну відповідальність за закупівлі в РФ - Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво підприємств має нести кримінальну відповідальність за закупівлі в РФ - Турчинов

Казна та Політика
1530
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що керівники українських підприємств, які здійснюють закупівлі в Росії, повинні нести не тільки моральну, але й кримінальну відповідальність.
“Кожен відповідальний керівник повинен звітувати перед своєю країною за позицію по зраді… мені здається, що повинна бути не тільки моральна, а й кримінальна відповідальність за фінансову підтримку країни-агресора, тих, хто купує ті речі в Росії, які можуть бути зроблені в Україні”, – сказав О.Турчинов журналістам у вівторок в Києві.
Він також зазначив, що вважає замовлення на закупівлю ПАТ “Укрзалізниця” в Росії партії нагородних значків ганьбою. “Коли ми якісь бляшки замовляємо в Росії, то це просто ганьба!” – підкреслив секретар РНБО.
Раніше “Укрзалізниця” замовила в Росії партію нагородних значків “Почесний залізничник”. Відповідна інформація була розміщена на сайті державних закупівель ProZorro.
В.о. керівника правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов доручив зупинити процедуру закупівлі нагородних значків “Почесний залізничник” у адміністративно-господарського управління ВАТ “Російські залізниці”, також виступає за перегляд українською стороною цієї угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас