Фінансові аналітики не бачать причин для зміцнення гривні найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові аналітики не бачать причин для зміцнення гривні найближчим часом

Валюта
4961
На сильне зниження курсу долара, з огляду на очікування ринку, розраховувати не варто.
Так, фінансові аналітики не бачать причин для стабілізації і зміцнення гривні найближчим часом, вважаючи, що найнижчі значення вартості долара в цьому році вже позаду.
Гривня на міжбанківському валютному ринку з другої половини липня програє американському долару по кілька копійок на день. Курс української валюти за останній місяць “просів” з 26,18 гривень/долар до 26,75 гривень/долар. Дорожче, ніж зараз, долар був ще на початку березня, коли на міжбанку за нього давали 26,8 гривень.
Так, начальник відділу продажів казначейських продуктів ОТП Банку Юрій Крохмаль не відкидає, що, незважаючи на нещодавнє зростання вартості долара, ринок ще буде коригуватися на зниження. Принаймні, поки не почався активний сезон у імпортерів. До того ж, як звертає увагу експерт, у аграріїв почався збір врожаю і вони зараз мають потребу в гривні.
“Однак, з огляду на очікування ринку, на сильне зниження курсу (долара, – ред.) розраховувати не варто. Найнижчі значення курсу долара, напевно, цього року ми вже пройшли”, – зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас