Фермери Німеччини просять у уряду допомоги в розмірі 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фермери Німеччини просять у уряду допомоги в розмірі 1 млрд євро

Світ
411
Надзвичайно спекотна погода в Німеччині, яка до того ж зберігається тривалий час, завдає фермерським господарствам країни істотної шкоди, і глава Німецького союзу селян (DBV) Йоахим Руквід закликав уряд ввести надзвичайний стан і надати фермерам фінансову допомогу.
Для того щоб впоратися з наслідками тривалої спеки, німецьким аграріям буде потрібно 1 млрд євро. Така сума “бажана, щоб компенсувати втрати”, заявив Й.Руквід в інтерв’ю Funke Mediengruppe.
Першим кроком має стати запровадження надзвичайного стану, що послужить законною підставою для того, щоб федеральний і земельні уряди погодили виділення коштів, пояснив він. За словами глави селянської спілки, допомоги потребують, зокрема, фермерські господарства, де урожай через несприятливі погодні умови знизився більш ніж на 30% у порівнянні із середнім показником останніх років.
Й.Руквід також вимагає створення неоподатковуваних резервів на випадок труднощів, з якими хлібороби можуть зіткнутися в майбутньому.
Міністр сільського господарства Німеччини Юлія Кльокнер зараз перевіряє можливість виділення коштів фермерам, які зазнали збитків через спеку. У вівторок вона зустрінеться з представниками федеральних земель, а наступного дня представить звіт про поточну ситуацію кабінету міністрів.
Остаточне рішення про виділення фінансової допомоги може бути прийнято тільки після підсумкової доповіді про врожай, який очікується в кінці серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас