Квартальний обсяг ринку хмарних інфраструктур досяг $20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартальний обсяг ринку хмарних інфраструктур досяг $20 млрд

Фондовий ринок
183
Компанія Canalys оцінила обсяг світового ринку хмарних інфраструктур у другому кварталі поточного року: галузь знову показала істотне зростання.
За підрахунками, витрати в зазначеній сфері в період з квітня по червень включно склали приблизно $20,0 млрд. Для порівняння: роком раніше відповідний показник дорівнював $13,6 млрд. Таким чином, зростання виявилося на рівні 47%.
Провідну позицію на світовому ринку займає платформа Amazon Web Services (AWS) з часткою в 31%. Ця інфраструктура показала зростання на 48% в річному численні.
На другому місці розташовується майданчик Microsoft Azure з часткою в 18% і приростом на рівні 89% в порівнянні з другою чвертю 2017-го. Замикає трійку хмара Google, що контролює 8% світового ринку (плюс 108% за рік).
Аналітики відзначають, що більшість компаній зараз використовують гібридні системи, які суміщають публічні хмарні сервіси і приватні ресурси.
Надалі, як очікується, ринок хмарних інфраструктур продовжить активно розвиватися. Однак провідні гравці можуть зіткнутися з низкою труднощів, пов’язаних із забезпеченням безпеки.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас