Омелян розповів, коли Tesla може вийти на український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів, коли Tesla може вийти на український ринок

Фондовий ринок
1644
У Міністерстві інфраструктури України сподіваються, що Верховна Рада найближчим часом затвердить 15-річну стратегію розвитку ринку електромобілів, що дозволить будівництво заводу Tesla.
Про це під час брифінгу заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Це наша мета, щоб одна з гігафабрик компанії Tesla була розміщена в Україні і виготовляла електроавтомобілі не тільки для українського, а й для європейського ринку. Але ми зможемо розпочати повноцінні переговори лише після прийняття парламентом законопроекту, який розроблений і внесений, щодо стимулювання і 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів в Україні, який включає не тільки виробництво електрокарів, а й виробництво літій-іонних батарей, видобуток літію, будівництво заводу з виготовлення електрокарів. Тобто, це комплексний документ, після його затвердження ми зможемо розпочати повноцінні переговори з інвестором”, – зазначив Омелян.
За його словами, на сьогодні є зацікавленість з боку світових компаній, “але вони всі чекають закону, який буде проголосований парламентом, я сподіваються, найближчим часом”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас