НАБУ завершило розслідування "газової справи" Онищенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ завершило розслідування "газової справи" Онищенка

Кримінал
395
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило розслідування так званої “газової справи” нардепа Олександра Онищенка.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.
Повідомляється, що детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно Онищенка, який підозрюється в організації корупційної схеми з розкрадання держкоштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з “Укргазвидобуванням”. Оскільки Онищенко перебуває за межами України, про завершення розслідування повідомили його адвокатам. З тих же причин про процесуальну дію повідомили і співучаснику корупційної схеми – фінансовому директору компаній, підконтрольних Онищенко.
“Зараз підозрюваним і їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після чого буде складено обвинувальний акт для подальшого направлення до суду”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 23 липня НАБУ в черговий раз викликало Онищенка на допит в якості підозрюваного.
За версією НАБУ, Онищенко керував злочинною організацією, учасники якої з січня 2013 року по червень 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу. В результаті таких дій “Укргазвидобуванню” завдано збитків в сумі понад 740 млн грн.
Всього слідство встановило причетність до участі в “газовій схемі” 29 осіб. Серед них співробітники “Укргазвидобування”, юрист, фінансисти, керівники компаній та інші. В рамках розслідування вісім підозрюваних визнали провину і уклали угоди зі слідством. Розслідування щодо ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти щодо них направлено до суду. Сім підозрюваних, в тому числі і Онищенко, перебувають у розшуку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас