В Україні обвалився ринок сигарет через підвищення цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні обвалився ринок сигарет через підвищення цін

Фондовий ринок
3175
За перші 6 місяців 2018 року ринок тютюну в Україні зменшився на 9,9%.
Українці стали менше купувати сигарети через подорожчання тютюну після підвищення акцизів. Відповідну інформацію надав Український центр контролю за тютюном.
Згідно з даними Держстату, в період з січня по червень 2018 року в Україні було вироблено 34,4 мільярда сигарет, що на 17,7% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. За перші півроку тютюнові фабрики задекларували обсяги продажів в розмірі 18 млрд сигарет, що на 28% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Варто зазначити, що задекларовані продажі сигарет були набагато менші, ніж реальні продажі в перші місяці 2018 року, що зменшило надходження до держбюджету.
У свою чергу тютюнові корпорації вдалися до маніпуляцій зі сплатою акцизів, а саме здійснювали перевиробництво сигарет “на склад” протягом 2017 року і закуповували акцизні марки заздалегідь і декларували завищені продажі сигарет протягом останніх місяців 2017 року. Таким чином, корпорації після підвищення акцизу продовжували реалізовувати тютюнову продукцію за “старими” цінами, не сплачуючи податки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас