ASUS, Philips, Pioneer і D&M оштрафували на 111 млн євро за фіксацію цін при онлайн-продажах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ASUS, Philips, Pioneer і D&M оштрафували на 111 млн євро за фіксацію цін при онлайн-продажах

Фондовий ринок
330
Нідерландська компанія Philips і ще три виробники споживчої електроніки були оштрафовані загалом на 111,2 млн євро антимонопольними регуляторами ЄС за введення фіксованих або мінімальних онлайн-цін на їхню продукцію.
Рішення про покарання Philips, ASUS, Pioneer і Denon & Marantz послідувало після проведеного Єврокомісією протягом 17 місяців розслідування в рамках боротьби з порушеннями антимонопольного законодавства під час онлайн-продажів, такими як, наприклад, цінові обмеження, засновані на місцезнаходженні клієнта або громадянстві.
Розслідування, розпочате в лютому минулого року, було одним з трьох, що охопили в цілому 15 компаній в секторах побутової електроніки, відеоігор і готельного бізнесу.
У Єврокомісії заявили, що оштрафовані у вівторок компанії обмежували можливості інтернет-магазинів встановлювати власні ціни на такі продукти, як кухонна техніка, ноутбуки та продукти категорії Hi-Fi, диктуючи їм фіксовані або мінімальні ціни.
Як з’ясувалося в ході розслідування, Pioneer намагалася обмежити можливість своїх роздрібних ритейлерів торгувати в різних країнах. Компанія застосовувала незаконну практику в роботі з ритейлерами в 12 країнах Євросоюзу, включаючи Францію, Німеччину, Нідерланди і Великобританію. За даними Єврокомісії, інші з оштрафованих компаній займалися незаконною діяльністю в одній або двох країнах.
Як повідомляє The Verge, ніякої змови між чотирма компаніями не було, але кожна з них використовувала одні й ті ж принципи встановлення цін.
В результаті ASUS була оштрафована на 63,5 млн євро, Philips – на 29,8 млн євро, Pioneer – на 10,2 млн євро, Denon & Marantz – на 7,7 млн ​​євро.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас