У Google Docs додали перевірку граматики на базі штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google Docs додали перевірку граматики на базі штучного інтелекту

Технології&Авто
497
Google впровадила в додаток Docs засіб перевірки граматики на основі штучного інтелекту для виявлення помилок при введенні тексту.
У компанії кажуть, що ШІ може ідентифікувати широкий діапазон помилок і пропонувати виправлення для них. Дозволяє програмі знаходити як прості помилки в словах, так і застосовувати правила орфографії і пунктуації для більш складних варіантів, таких як складнопідрядні речення.
Віце-президент Google з продуктів G Suite Девід Такер на брифінгу повідомив, що принцип роботи штучного інтелекту для перевірки граматики схожий з алгоритмами машинного перекладу, які застосовуються в перекладачі Google: “Наш підхід до граматики схожий з машинним перекладом. Ми беремо текст іноземною мовою і перекладаємо його «правильною» англійською. Ті ж методи використовуються для виправлення «неправильної» мови з помилками.”
Згодом «грамотність» Google Docs повинна підвищитися за рахунок машинного навчання. У компанії поки не повідомили, коли можливості штучного інтелекту будуть доступні для інших мов.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас