Поїзди "Інтерсіті" використовуються на 90 відсотків, - УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поїзди "Інтерсіті" використовуються на 90 відсотків, - УЗ

Фондовий ринок
711
“Укрзалізниця” (УЗ) використовує поїзди типу “Інтерсіті” на 90 відсотків, проте вже цього року ці поїзди збільшать кількість міст по залізничному сполученню. Про це сказав тимчасово виконуючий обов’язки голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов в інтерв’ю РБК-Україна.
За словами Кравцова, “Інтерсіті” є дуже популярними в Україні.
“Зараз ми використовуємо поїзди “Інтерсіті” на 90 відсотків… Ми активно обговорюємо швидкісне сполучення за напрямком Львів-Ужгород. Але для цього необхідний додатковий рухомий склад. Після електрифікації ділянки залізниці в Миколаїв однозначно виникне потреба в запуску швидкісного сполучення з цим містом”, – сказав Кравцов.
Він також додав, що продовження поїзда “Інтерсіті” до Миколаєва можливе за рахунок продовження маршруту Київ-Херсон для цього поїзда.
“Це – мета на цей час. Але для цього необхідно збільшувати парк пасажирських вагонів і приводити у відповідність інфраструктуру. Правда, в плані на цей рік у нас немає закупівлі нових швидкісних поїздів “Інтерсіті”, але ми маємо намір закуповувати прискорені приміські дизель-поїзди. наприклад, такий поїзд зараз успішно курсує між Чернівцями і Львовом”, – сказав Кравцов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас