Мін’юст готує законопроект про онлайн зміну прописки для власників ID-карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін’юст готує законопроект про онлайн зміну прописки для власників ID-карток

Казна та Політика
1086
Міністерство юстиції України спільно з Міністерством внутрішніх справ готують законопроект, ухвалення якого дозволить змінювати місце прописки за допомогою інтернету.
Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
Як зазначається, відповідні зміни будуть стосуватися лише власників ID-карток, адже персональні дані власників традиційних паспортів досі зберігаються переважно у паперовій формі.
«Єдиний момент технічний, який об’єктивно не дає швидко запустити цей сервіс у всій країні, скажу відверто, в нас немає в країні єдиної бази даних або єдиного реєстру місця проживання громадян», — зазначив Петренко.
За словами міністра, дані власників ID-карток заносились до електронних реєстрів, тому саме вони матимуть можливість змінювати місце прописки через інтернет.
«Ті хто, на жаль, мають паперовий паспорт, мають опцію: піти замінити паперовий паспорт на ID-картку і отримати додаткові сервіси, в тому числі, спрощений сервіс щодо зміни місця проживання. Або ж за старою процедурою подавати документи щодо зміни місця проживання, зберігши за собою паспорт старого зразка», — додав Петренко.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас