Платіжна система Банку Англії буде сумісна з блокчейном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжна система Банку Англії буде сумісна з блокчейном

Фінтех і Картки
173
Оновлена ​​платіжна система Банку Англії буде запущена в 2020 році і, як кажуть представники організації, зможе працювати з фірмами, які використовують технології розподіленого реєстру, – повідомляє Reuters.
Такий крок допоможе розвитку блокчейн-індустрії в Об’єднаному Королівстві.
Система валових розрахунків у режимі реального часу (RTGS) буде оновлена ​​до 2020 року і отримає нові ступені захисту від кібератак, а також дозволить широкому колу компаній працювати безпосередньо без посередників. На даний момент через RTGS щорічно проходить платежів на 500 мільярдів фунтів стерлінгів, що становить третину всього ВВП Великобританії.
У березні Банк Англії в партнерстві з блокчейн-компанією Chain представив концепт безпечних транзакцій, в якому описується можливість надання користувачам доступу до даних в абсолютно захищеній мережі. До тестування системи регулятор залучив кілька місцевих фінтех-компаній.
«Всі учасники підтвердили, що функціональність, що надається оновленою системою RTGS, дозволяє підключати їхні платформи і проводити розрахунки з центральним банком. Ми отримали безліч рекомендацій щодо оптимізації процесу доступу до системи», – йдеться в заяві Банку Англії.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас