Розробили матеріал, що може замінити пластикові пакети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробили матеріал, що може замінити пластикові пакети

Технології&Авто
2554
У Технологічному інституті Джорджії, США створили прозорий гнучкий матеріал, який в перспективі зможе замінити пластикові упаковки для продуктів, передає Свідок. Вчені розробили матеріал з хітину і целюлози, який дозволить зберігати продукти свіжими довше, ніж звичний пластик.
Для створення гнучкого та міцного матеріалу, подібного до пластику, науковці скомбінували два широко поширених біополімера. Целюлоза – один з основних компонентів клітинних стінок рослин, хітин – головний елемент твердого екзоскелета членистоногих, в тому числі комах і ракоподібних. Третім необхідним елементом для створення матеріалу став полілактид, біорозкладаний полімер, який виробляють з щорічно поновлюваних ресурсів, наприклад кукурудзи або цукрового очерету.
Науковці, які займаються проектом, порівняли новий матеріал із поліетилентерефталатом, який широко використовують у виробництві пластикових пляшок та інших типів упаковок. Хітинова плівка значно краще захищає вміст від проникаючого ззовні кисню, ніж поліетилентерефталат: фінальна версія нового матеріалу виявилася на 67% менш проникною. Фахівці припускають, що завдяки цій особливості хітиновий “пластик” допоможе зберігати продукти краще, ніж стандартна упаковка.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас