На опалення і воду введуть абонплату: наскільки подорожчає "комуналка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На опалення і воду введуть абонплату: наскільки подорожчає "комуналка"

Казна та Політика
7642
Українців поступово переводять на європейські стандарти розрахунку за компослуги. Кабмін розробив і опублікував для обговорення проект постанови, що встановлює розмір абонплати за “комуналку”.
Про це пише Сегодня.
Влада пропонує з 1 травня 2019 р. ввести оплату за окремо використану воду і тепло і вивезення побутових відходів плюс вносити абонплату за підтримку постачальником працездатності комунікацій (експлуатаційні витрати), яка не залежить від того, користувалися ви комунальними благами чи ні.
У Мінрегіонбуді пояснюють, що зараз експлуатаційні витрати закладені в тариф, і той, хто витрачає води більше, фактично платить за того, хто витрачає води менше або взагалі нею не користується. Після введення абонплати цей перекіс повинен бути усунутий.
Наприклад, за тепло або гарячу воду з кожного зареєстрованого в квартирі домочадця хочуть взяти за місяць по 38,42 грн абонплати, за холодну воду і водовідведення – 33,62 грн, за вивезення сміття – 14,4 грн. Разом: 125 грн щомісяця.
Незалежно від того, мешкає людина в квартирі чи ні. В постанові зазначено, що це максимальна сума абонплати. Вона може бути меншою, якщо договір укладений не індивідуально з кожним власником квартири, а колективно, наприклад з ОСББ.
Це повинно стимулювати мешканців до створення ОСББ. Але очевидно, що абонплата зростатиме разом з підвищенням мінімальної зарплати.
При цьому за газ і електроенергію поки будемо розраховуватися за старими правилами.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас