Японці створять перший штучний метеорний дощ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці створять перший штучний метеорний дощ

Технології&Авто
340
Фірма ALE, штаб-квартира якої розташована в Токіо, завершує розробку двох мікро-супутників, з борта яких будуть випущені крихітні кулі, що спалахують при вході в атмосферу і імітують таким чином метеорний дощ.
Перший з цих супутників буде запущений в космос на борту ракети, старт якої планується національним японським космічним агентством в березні 2019 р. Другий супутник буде запущений в середині 2019 року з використанням приватної ракети. На борту кожного з цих супутників буде по 400 крихітних куль, виконаних зі спеціального матеріалу, склад якого тримається фірмою в найсуворішому секреті.
Цих 400 куль буде достатньо для 20-30 сеансів, а супутники, що нестимуть їх, перебуватимуть на орбіті протягом приблизно двох років.
Крім того, компанія ALE досліджує можливість перетворювати на гігантські “вогняні кулі” несправні супутники, що перебувають на орбіті. Два супутники компанії ALE працюватимуть на навколоземній орбіті до лютого 2020 р., а навесні 2020 р. очікується перше в світі представлення штучного метеорного дощу над містом Хіросіма, розташованим в західній частині Японії.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас