У Грузії вводиться система накопичувальної пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Грузії вводиться система накопичувальної пенсії

Світ
577
Парламент Грузії на позачерговому засіданні в суботу в третьому читанні ухвалив законопроект “Про накопичувальну пенсію”, який є частиною пенсійної реформи.
Про це заявила заступник глави Мінекономрозвитку Грузії Катерина Мікабадзе.
За її словами, накопичувальна пенсійна система стала відповіддю саме на соціальні виклики, що дозволить громадянам створити заощадження прямо пропорційні зарплаті, отримуваній протягом років, і передбачає високий коефіцієнт заміщення пенсії – до 50%.
“Цією реформою, в рамках якої держава суттєво допоможе населенню країни в створенні заощаджень і, одночасно, сприятиме зростанню соціальної відповідальності, ми створюємо реальну основу для вирішення проблем, які існують з точки зору справедливості і ефективності”, – заявила Мікабадзе.
При цьому вона зазначила, що завдяки впровадженню системи накопичувальної пенсії з’явиться додатковий фінансовий ресурс, який стане “потужним поштовхом для розвитку ринку капіталу”.
“Це альтернативний довгостроковий ресурс, який дасть можливість бізнесу здійснювати нові продуктивні інвестиції, що, в свою чергу, послужить створенню нових робочих місць і прискоренню економічного зростання”, – додала заступник міністра.
Згідно з новою пенсійною системою, для кожного жителя Грузії буде відкрито спеціальний пенсійний рахунок, на який по 2% від щомісячної зарплати будуть нараховувати держава, працівник і роботодавець.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас