Інженери Facebook розробляють супутник для роздачі інтернету з космосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери Facebook розробляють супутник для роздачі інтернету з космосу

Фондовий ринок
472
Компанія Facebook працює над створенням супутників для роздачі інтернету з орбіти з використанням радіосигналів міліметрового діапазону.
Представники Facebook підтвердили, що робочою назвою для супутника є Athena.
Згідно з документами, отриманими за запитами завдяки закону Freedom of Information, соціальна мережа працює над інтернет-супутником, який “ефективно забезпечить широкосмуговий доступ до районів по всьому світу, які недостатньо обслуговуються”.
Athena призначений для надання доступу до інтернету в регіони, куди неможливо провести волоконно-оптичні кабелі. Технологія роздачі інтернету буде називатися PointView Tech. Інші подробиці розробок поки не розкриваються.
“Хоча наразі ми не можемо розповісти нічого конкретного про цей проект, ми вважаємо, що супутникові технології стануть важливим фактором розвитку інфраструктури широкосмугового доступу наступного покоління, що дозволить забезпечити широкосмугове підключення до сільських регіонів, де відсутня підключення до Інтернету”, – сказав представник Facebook.
У Facebook вважають, що ці нові користувачі Інтернету стануть членами соціальної мережі, що, у свою чергу, розширить глобальне охоплення і ще більше зміцнить рекламну імперію Facebook.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас