У Німеччині планують полегшити пошук роботи іноземцям без вищої освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині планують полегшити пошук роботи іноземцям без вищої освіти

Світ
853
Міністр праці ФРН Губертус Гайль пропонує видавати іноземцям без вищої освіти візи на шість місяців для пошуку роботи у сферах, де Німеччині бракує робочої сили, як-от догляд за літніми людьми.
“Я можу собі уявити, що доглядальники з-за кордону приїжджатимуть до Німеччини на півроку й шукатимуть тут роботу. Якщо їм це не вдасться, то після завершення цього часу вони повинні будуть повернутися”, – зазначив міністр в інтерв’ю.
Іноземці, які могли б таким чином шукати роботу в Німеччині, не матимуть права на отримання соціальних виплат, додав він.
До кінця 2018 року коаліція в Бундестазі має на меті ухвалити новий закон, який регулюватиме імміграцію до Німеччини фахівців, яких у країні бракує. Новий закон має, зокрема, створити можливості для людей без вищої освіти. Таким чином уряд прагне також скоротити потік нелегальних мігрантів.
Нині тимчасово перебувати в Німеччині з метою пошуку роботи мають право лише іноземці з вищою освітою.
Федеральне агентство праці створило перелік із 61 професії, у яких Німеччині бракує працівників. На першому місці – догляд за літніми людьми. На 100 таких вакансій можна знайти лише 27 безробітних фахівців, порахували в агентстві.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас