Facebook і Twitter запустили спільний проект з Google і Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook і Twitter запустили спільний проект з Google і Microsoft

Фондовий ринок
402
Компанії Facebook і Twitter, що володіють однойменними соціальними мережами, оголосили про запуск спільного проекту Data Transfer Project з IT-компаніями Google і Microsoft. Метою проекту є забезпечення переносимості даних з одного сервісу в інший.
Про це повідомили прес-служби зазначених компаній.
Згідно з інформацією на сайті проекту, Data Transfer Project був утворений в 2017 році для того, щоб сервісам було простіше передавати дані один одному, а користувачі могли контролювати цей процес. На даний момент серед організаторів проекту на сайті вказані компанії Facebook, Google, Microsoft і Twitter.
“Під переміщенням мається на увазі можливість вимагати від провайдера видалення своїх даних з одного сервісу та їх захищена передача іншому”, – йдеться в White paper (меморандумі) проекту.
Перш за все, маються на увазі такі дані, як фотографії, пошта, контакти, календарі та завдання.
Як вказано в повідомленні Google, в тому числі цей проект пов’язаний з необхідністю відповідати Спільному регламенту щодо захисту даних (General Data Protection Regulation, GDPR), який набрав чинності в Європейському союзі 25 травня 2018 року. Зокрема, в GDPR є вимога про можливість перенесення даних.
Поки проект перебуває на ранній стадії розробки, відзначається в повідомленні Facebook. Зараз користувачу для того, щоб перенести свої дані з одного сервісу в інший, потрібно знати свій ключ API (application programming interface, програмний інтерфейс програми) і слідувати інструкціям, посилання на які розміщені на сайті проекту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас