День фінансів 20 липня: платні автобани, податки для мільйонерів, плани Укртелекому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 20 липня: платні автобани, податки для мільйонерів, плани Укртелекому

679
П’ятниця, 20 липня. Про протистояння:
Стаціонарний телефон vs мобільний. Укртелеком замінить проводовий зв’язок мобільним. Починається пілотний проект з тестового відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв’язку. Як це працюватиме? У користувача зберігається номер телефону, доступ до екстрених служб і порядок набору інших номерів. Також абонентам будуть доступні кілька тарифних планів.
Дешевий газ vs інфляція. Національний банк зазначає, що відстрочення підвищення ціни на газ може суттєво відхиляти траєкторію інфляції від базового сценарію за рахунок адміністративно регульованих тарифів. Зазначимо, що раніше Нацбанк прогнозував інфляцію в 8,9% на кінець 2018 року. А зростання економіки України в 2017 році прискорилося до 2,5% з 2,3% роком раніше при збільшенні інфляції до 13,7% з 12,4%.
ФДМ vs ріелтори-обманщики. Фонд державного майна України запустив оновлену Єдину базу даних оцінки нерухомості. Ця база виключає сумнівні угоди з оподатковуваним майном. Вона дозволить сформувати реальні ціни на ринку оцінки рухомого і нерухомого майна. Експерти вважають, що зловживання в цій сфері набули масштабного характеру, тому потрібен якісний контроль.
Мільйонери vs податківці. Багаті українці можуть опинитися під посиленим контролем податківців. Як повідомляє Мінфін, новий законопроект передбачає введення штрафів за несвоєчасне подання податкових декларацій. Розмір штрафу – 10% від суми нарахованого податку на доходи фізичних осіб.
Укртрансгаз vs борги. Накопичення боргів газорозподільними компаніями досягло критичного рівня – 25 мільярдів гривень. така ситуація несе загрозу енергетичній безпеці країни, кажуть в Укртрансгазі. Там зазначають, що ситуація вимагає негайного комплексного вирішення з залученням всіх гілок влади.
Платна vs безкоштовна дорога. Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що проїзд українськими автобанами коштуватиме стільки ж, як у Європі. Першою платною дорогою в Україні стане траса Львів – Краковець. Міністр зазначив, що “за п’ять копійок” проїхати нею не вдасться.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас