Зустріч Трампа та Путіна обійшлася Фінляндії у €4 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зустріч Трампа та Путіна обійшлася Фінляндії у €4 мільйони

Світ
258
У Фінляндії озвучили попередню вартість організації саміту глав США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі – як мінімум чотири мільйони євро.
Про це повідомляє Yle.
В понеділок, 16 липня, в Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна.
“Вартість організації зустрічі Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі перевищила чотири мільйони євро. Поки це попередня оцінка, а підсумкова сума буде названа восени”, – йдеться в повідомленні.
Наприклад, 400 тисяч євро було витрачено на оплату співробітникам і строковикам Оборонних сил, які забезпечували охорону 16 липня. 10 тисяч євро коштувала сауна і роздача фінської полуниці і гороху акредитованим журналістам.
“Окрім цього, вкрай складно підрахувати вартість того, що багато чиновників через підготовку до саміту вимушені були відкласти свої рутинні справи”, – зазначає Тапіо Аалтонен з міністерства внутрішніх справ Фінляндії.
Як зазначається, велику частину підсумкової суми – близько 2,7 мільйона євро – сплатить МВС Фінляндії. З цих грошей два мільйони витрачені на посилену роботу столичної поліції, решта – на роботу Центральної кримінальної поліції, Поліції безпеки і Пограничної служби. Оборонним силам за допомогу в охороні міністерство переведе 400 тисяч євро, проте в цих розрахунках доки не врахована вартість використання винищувачів і військових вертольотів, а також кораблів військово-морського флоту.
Другий за величиною рахунок – близько 1-1,15 мільйона євро – виставлено міністерству закордонних справ. Найбільша частина цих грошей витрачена на оренду Палацу Фінляндії під прес-центр і організацію його роботи.
МЗС також сплатив частину зборів аеропортів і компенсував витрати на пересування президентів. Це коштувало 150 тисяч євро”, – розповідає начальник прес-служби міністерства Веса Хяккінен.
Ще майже 250 тисяч євро заплатить Канцелярія фінського президента.
Найдешевше зустріч Трампа і Путіна обійшлася адміністрації Гельсінкі. Місто витратило на ці цілі приблизно 200 тисяч євро.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас