Іран створює власну криптовалюту для ухилення від санкцій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран створює власну криптовалюту для ухилення від санкцій США

Фінтех і Картки
458
За словами високопоставленого іранського законодавця, незабаром парламент Ірану обговорить можливість використання криптовалюти, щоб обійти майбутні, ще суворіші санкції США.
Мохаммад Реза Пур-Ебрахімі, голова економічної комісії при парламенті, також зазначив, що цифрові валюти можуть допомогти позбутися від гегемонії долара в міжнародній торгівлі. Виступаючи перед інформаційним агентством «Мізан», він заявив, що це питання незабаром буде розглянуто в парламенті Ісламської Республіки.
Пур-Ебрахімі також зазначив, що одним з головних пріоритетів іранського законодавчого органу в нинішній нестабільній економічній ситуації буде вивчення питання про грошові договори в якості ще одного механізму для ухилення від санкцій:
«Сьогодні багато країн, такі як Росія, Китай і Бразилія, вже звернулися до взаємних або багатонаціональних грошових договорів, які полегшують торговельні операції», – пояснив він.
На тлі зростаючої напруженості у відносинах з США, національна валюта Ірану, ріал, втратила половину своєї вартості за останні кілька місяців. Очікується, що нові економічні санкції, які наберуть чинності в листопаді цього року, ще більше погіршать ситуацію, тому влада Ірану шукає способи обійти їх.

Довідка Finance.ua

  • Досі Ісламська Республіка неоднозначно ставилася до криптовалют. Економічні проблеми країни переконали багатьох іранців звернутися до біткойна, щоб захистити себе і свої гроші від інфляції і економічної невизначеності.
  • На початку цього року, коли країну стрясали народні протести в зв’язку з соціально-економічною ситуацією, в Ірані спостерігається рекордне зростання торгівлі Біткойна в парі з ріалом (IRR).
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас