Дефіцит бюджету США перевищить $1 трлн починаючи з наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету США перевищить $1 трлн починаючи з наступного року

Світ
790
Дефіцит федерального бюджету США в кожному з наступних трьох років буде майже на $100 млрд вищим від попередніх оцінок, а в 2019 фінансовому році, що починається 1 жовтня, перевищить $1 трлн, свідчать нові прогнози адміністрації американського президента Дональда Трампа.
Як пише The Wall Street Journal, переглянуті оцінки були спрямовані Білим домом в Конгрес ще минулого тижня, однак кілька днів на них ніхто не звертав уваги.
Збільшення дефіциту пов’язано з ростом держвидатків, узгодженим раніше в цьому році, і підвищенням ставок і, відповідно, процентних виплат.
Раніше Білий дім розраховував, що посилення економічного зростання компенсує зниження ставок оподаткування і в довгостроковій перспективі збільшить державні доходи.
Президентська адміністрація “не дала жодної рекомендації, як поліпшити ситуацію з дефіцитом”, заявила президент недержавної організації “Комітет з відповідального федеральному бюджету” (CRFB) Майя Макгініс.
В 2019 фінроці дефіцит складе майже $1,1 трлн (5,1% ВВП) у порівнянні з $666 млрд (3,4% ВВП) в минулому фінроці. Лютневий прогноз на наступний рік дорівнював $984 млрд.
В історії США після Другої світової війни були лише два періоди, коли від’ємне сальдо бюджету перевищувало 5% ВВП: в 1983 році і в 2009-2012 роках. В обох випадках такому дефіциту передували дуже тяжкі економічні умови, включаючи рецесію і високе безробіття.
За матеріалами:
Кредит-Днiпро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас