Київ може залишитися без гарячої води, світла і тепла: що відомо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ може залишитися без гарячої води, світла і тепла: що відомо

Казна та Політика
2474
У Києві з 1 серпня 2018 року населення може залишитися без гарячої води, якщо до цього часу не буде вирішено питання з боргами “Київенерго” перед “Нафтогазом України”.
Причини такої ситуації пояснив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелєєв.
Він зазначив, що комунальне підприємство “Київтеплоенерго” 1 серпня має отримати в управління генеруючі об’єкти столиці ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Однак “Нафтогаз” відмовляється укладати договір на постачання газу компанії, поки вона не визнає правонаступність боргів “Київенерго”.
“Зараз 7 тис. будинків без гарячого водопостачання. Частина з них – це гідравлічні випробування, але якщо питання не буде вирішено, то місто буде без гарячої води, крім зони обслуговування Дарницької ТЕЦ”, – говорить Петро Пантелєєв
Також вже скоро можуть початися перебої з електропостачанням. Існує навіть загроза зриву опалювального сезону, підкреслив Пантелєєв.
“Загроза зриву (опалювального сезону. – Ред.) є, якщо в цій справі не буде знайдено розумний компроміс. Більше того, ми наближаємося до 1 серпня, коли місто повертає в управління громади Києва ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, які, крім тепла, виробляють електроенергію, і питання постачання цих об’єктів газом є дуже актуальним. Якщо питання не вирішиться, можуть бути перебої з електропостачанням”, – зазначив він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас