Київські забудовники піднімають ціни на комерційні приміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські забудовники піднімають ціни на комерційні приміщення

Нерухомість
784
Українські забудовники переписують ціни на комерційні приміщення в складі житлових комплексів (ЖК) в передмісті Києва.
Як розповів директор з розвитку компанії Novbud В’ячеслав Павлов, в січні-червні 2018 року середня вартість комерційних приміщень в залежності від площі і місця розташування об’єкта варіювалася від $550 до $1500/м2. У той час як ще на початку весни аналогічні квадрати коштували від $450 до $1300/м2.
За словами самих будівельників, на сьогодні в цьому сегменті досягнутий певний ціновий баланс, який ґрунтується на рівні попиту і пропозиції на нежитлові приміщення. Тому якихось істотних цінових коливань в найближчому майбутньому забудовники не чекають.
Як зазначив В’ячеслав Павлов, найбільш затребуваними на ринку залишаються приміщення площею 30-50 м2, а також 70-120 м2. Місцезнаходження самого ЖК залишається основною вимогою при виборі таких площ. Чим неодмінно можуть скористатися самі забудовники, піднявши ціну вище ринку.
Хоча в цілому в столичному передмісті пропозиція щодо комерційних приміщень значно перевищує попит. Ще 5-7 років тому ситуація була прямо протилежна – спостерігався гострий дефіцит нежитлових приміщень.
На перших етапах введення будинків в експлуатацію основними орендарями комерційних приміщень є представники малого бізнесу. На другому – в міру активного заселення будинків мешканцями, а також з урахуванням унікальності розташування, на той чи інший ЖК починають заходити мережеві оператори. Брендові супермаркети, магазини побутової хімії, фаст-фуди та ін.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас