Іспанський суд схвалив екстрадицію Онищенка в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанський суд схвалив екстрадицію Онищенка в Україну

Казна та Політика
854
Іспанський суд прийняв рішення про екстрадицію народного депутата-втікача Олександра Онищенка в Україну. Про це повідомляє Страна.
«Суд прийняв рішення про екстрадицію, але останнє слово за іспанським урядом. У судовому рішенні є застереження, що останнє слово за Кабінетом міністрів. Крім того, якщо іспанці приймуть рішення про видачу, цього не станеться, до моменту поки не буде прийнято рішення щодо надання мені політичного притулку. Це окремий процес. Паралельно адвокати будуть подавати скаргу до Конституційного суду Іспанії», – розповів Онищенко.
За його словами, президент Петро Порошенко нібито особисто приїжджав до Іспанії, щоб домовитися про його екстрадицію.
«Петро Олексійович особисто приїжджав на мене домовлятися. В один і той же час був суд стосовно мене і моє матері. У нас одна справа, однакові епізоди. Суд стосовно матері закінчився за пару днів. Як на мене процес щодо екстрадиції три місяці тривав. І рішення віддали на наступний день після того, як він поїхав після першого офіційного візиту», – повідомив Онищенко.
При цьому він зазначив, що живе зараз в Іспанії, хоча суд йому не обмежив пересування по світу, але він намагається бути «обережним».
«Де б не затримали, видати не можуть – поки не отримаю довідку, що мені в цьому статусі відмовлено. Зверніть увагу, поки ще нікого з українців, які живуть в Європі, не видали. Каськів (екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів – ред.) – до уваги не береться. Той сам повернувся, заплатив і виїхав. Ніхто не вірить українській владі. Більше того, я дивлюся, що багатьох політиків, хто був у розшуку Інтерполу, там зараз вже немає», – зазначив Онищенко.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас