IBM хоче відсудити 167 млн доларів у Groupon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM хоче відсудити 167 млн доларів у Groupon

Фондовий ринок
607
Американська ІТ-корпорація International Business Machines (IBM) просить суд стягнути з сервісу колективних знижок Groupon близько 167 млн ​​доларів за незаконне використання запатентованих технологій.
Адвокат IBM Джон Десмараіс (John Desmarais), виступаючи перед присяжними в федеральному суді штату Делавер, заявив, що Groupon порушила патенти, в яких описуються основні технології електронної комерції. Ліцензії на ці розробки раніше придбали Amazon, Facebook і Alphabet, кожна з яких заплатила IBM від 20 до 50 млн доларів, стверджує він.
Адвокат Groupon Девід Хадден (David Hadden) стверджує, що IBM переінакшила сферу дії своїх патентів і тепер говорить про своє володіння блоками, на яких будується інтернет.
IBM подала в суд на Groupon в 2016 році, звинувативши онлайн-сервіс в порушенні чотирьох патентів. Один з них стосується так званої технології “єдиного входу”, яка дозволяє споживачам використовувати обліковий запис Facebook або Google на сайті магазину.
У своїй заяві перед судом присяжних Джон Десмараіс вказав на те, що IBM є процвітаючим новатором і прагне ліцензувати свої патенти на розумних умовах. У компанії не залишилося іншого вибору, крім як подати на Groupon в суд, оскільки опонент відмовився вести переговори щодо ліцензійної угоди, заявив він.
У 2017 році IBM зареєструвала в американському патентному відомстві понад 9 тисяч патентів. Більшість документів описують винаходи, пов’язані зі штучним інтелектом (ШІ), когнітивними і хмарними обчисленнями, кібербезпекою, медичними технологіями і квантовими комп’ютерами.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас