В аеропорту «Бориспіль» з'явився робот-обмінник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту «Бориспіль» з'явився робот-обмінник

Фондовий ринок
1104
Нова техніка працює виключно з готівкою. Там ви не знайдете гнізда для банківської картки.
Повідомляється, що за допомогою апарата можна обміняти валюту або поміняти її на іншу грошову одиницю, також можна внести гривню.
Для зручності на апараті є покрокова інструкція. Відомо, що апарат працює з трьома валютами: гривня, долар, євро.
«Апарати працюють в аеропорту близько трьох місяців, і нам вже вдалося окупити всі витрати на їх встановлення і утримання. Локація виявилася вдалою і забезпечила гідні обороти. Взагалі вважаємо дуже перспективним цей напрям — більш цікавим, ніж звичайні обмінки з касирами. Не тільки через економію на зарплаті людині. Але ще і з точки зору ризиків: завдяки встановленню апарату людський фактор відходить на другий план. Немає ніякого сірого і чорного валютообміну, продажу долара з-під поли і інших неприємних речей. Є автоматизація процесу, робот і чітка звітність з кожної операції», — зазначив голова правління RwS bank Владислав Кравець.
Оборот цього робота-обмінника банкір не уточнив. Однак раніше фінансисти говорили про очікуваний середній оборот такого апарата у людному місці на рівні $30 тис. на добу, а в разі проведення в Києві великих культурно-масових заходів (на кшталт фіналу Ліги чемпіонів, який пройшов нещодавно) збільшення цієї суми до $100 тис.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас