Три причини, з яких домінуванню Біткойн-китів незабаром настане кінець - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три причини, з яких домінуванню Біткойн-китів незабаром настане кінець - експерт

Фінтех і Картки
13372
Той, хто так чи інакше пов’язаний з криптовалютами, напевно чув про китів, про тих, хто має величезний вплив на ринку Біткойна. Через їх присутність багато потенційних інвесторів побоюються купувати, бо кити здатні маніпулювати цінами на криптовалюти. Однак Кріс Клайн, співзасновник і головний операційний директор Bitcoin IRA, не згоден з цими переконаннями.
Відповідно до нещодавнього дослідження компанії Chainalysis, пов’язаної з блокчейном, група китів налічує близько 1600 інвесторів, які в сукупності володіють біткойнами на суму 37,5 млрд. дол. США – близько однієї третини від загального обсягу наявних. Не дивно, що багато потенційних інвесторів остерігаються входити в простір, з огляду на потенціал ринкових маніпуляцій.
Кріс Клайн розуміє їхні побоювання, але при цьому вважає, що дні владарювання цієї групи добігають кінця, і нижче наводить три причини, чому біткойн-кити втрачають вплив у просторі.
Причина перша: Акцент на освіті в сфері криптовалют і блокчейну. Приказка «знання – це сила», безумовно, стосується криптотехнологій. Блокчейн колись був покритий пеленою таємниці; ніхто точно не знав, як це працює, або як його пояснити. Проте, 2018 рік став роком, повним великих проривів у застосуванні цієї технології.
Причина друга: Регулювання. 2018 рік також став ключовим роком у питаннях регулювання криптовалютного простору. Крім того, що SEC починає порушувати судові справи проти темних конячок і недобросовісних ICO, регулятори і Міністерство юстиції також беруть участь у боротьбі з будь-якими небезпечними маніпуляціями на ринку. Це, безумовно, змусить китів заспокоїтися і перестати «баламутити воду».
Причина третя: Зростання інституціональної присутності. Наразі кити продовжують впливати на інвестиції, але в довгостроковій перспективі і в міру дозрівання криптовалютного ринку, їхня здатність впливати на ціни значно знизиться. По-перше, чим більший ринок криптовалют, тим менше шансів у китів. За останні кілька місяців криптовалютний сектор пережив хвилю приходу інституціональних інтересів, в тому числі JP Morgan, які оголосили в березні про запуск власної блокчейн-мережі. Nasdaq і криптовалютна біржа Gemini в квітні оголосили про співпрацю, а Goldman Sachs обговорили питання про початок торгівлі Біткойном.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас