Forbes назвав найдорожчі спортивні клуби в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найдорожчі спортивні клуби в світі

Світ
826
Зростання популярності футболу в усьому світі на тлі чемпіонату світу-2018 допоміг «Манчестер Юнайтед» і мадридському «Реалу» увійти до першої трійки рейтингу найдорожчих спортивних клубів світу, який складає Forbes.
Вартість «Манчестер Юнайтед» за рік, за оцінкою Forbes, зросла на $433 млн (плюс 12%), а «Реала» – на $510 млн (плюс 14%).
Настільки швидке зростання допомогло цим футбольним клубам і «Барселоні», яка подорожчала на $424 млн, або 12%, до $4,064 млрд, потіснити найдорожчу бейсбольну команду світу New York Yankees. У порівнянні з минулим роком та подорожчала на $300 млн, однак відкотилася з другого відразу на п’яте місце в рейтингу.
Найдорожчим спортивним клубом світу, проте, залишився представник американського футболу – клуб Dallas Cowboys з міста Арлінгтон, штат Техас. За оцінкою Forbes, клуб коштує зараз $4,8 млрд, тобто на $600 млн більше, ніж роком раніше.
Найдорожчим баскетбольним клубом в світі, за оцінкою Forbes, є New York Knickerbockers, вартість якого на $300 млн перевищує вартість Los Angeles Lakers – $3,6 млрд проти $3,3 млрд.
Представникам Національної хокейної ліги знову не вдалося прорватися в топ-50, та й взагалі жоден інший вид спорту, крім футболу, американського футболу, бейсболу та баскетболу, в рейтингу найдорожчих спортивних клубів світу в цьому році не представлений.
Більше половини членів рейтингу (29 з 50) становлять команди американського футболу, тоді як представників європейського сокеру в топ-50 тільки сім (в рейтинг також увійшли «Баварія», «Манчестер Сіті», «Арсенал» і «Челсі»). Крім того, в топ-50 увійшли вісім баскетбольних клубів і шість бейсбольних команд.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас