Штучний інтелект захистить водопровід від інфекцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект захистить водопровід від інфекцій

Технології&Авто
235
Розвиток штучного інтелекту дозволить зробити моніторинг очисних споруд дешевшим і збільшити якість водопровідної води.
Дослідники з Університету Ватерлоо представили штучний інтелект, який зможе ідентифікувати різні види ціанобактерій і водоростей, коли ті починають розростатися в системі водопостачання.
«Тестування пройшло на подив легко і якісно. Тепер потрібно опрацювати всі можливі сценарії і оптимізувати технологію», — сказала професор громадянської та екологічної інженерії та член Інституту води у Ватерлоо Моніка Ємелько.
Після щоденного двогодинного моніторингу проточної водопровідної води від нейромережі з результатами буде знайомитися оператор, який вже і буде робити висновки про якість води і роботи штучного інтелекту. Видання зазначає, що зараз вже є аналогічні системи моніторингу, однак вони дуже дорогі і вимагають великої кількості електроенергії та людського ресурсу.
Надалі вчені з Університету Ватерлоо хочуть створити систему штучного інтелекту для безперервного моніторингу водопровідної води на максимально широкий спектр забруднюючих речовин.
Для створення комерційної системи аналізу води у промислових або домашніх умовах може знадобитися до трьох років. Технологія безперервного моніторингу може з’явитися через чотири роки.
Вчені з австралійської наукової організації CSIRO представили новий дешевий метод очищення води від забруднень. Розроблена ними графенова плівка в один крок відфільтрувала воду з Сіднейської бухти, зробивши її доступною для пиття. Технологія може допомогти 2 млрд людей по всьому світу, у яких немає доступу до чистої питної води.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас