Вчені виявили в земній корі квадрильйон тонн алмазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені виявили в земній корі квадрильйон тонн алмазів

Світ
1395
Вчені з Массачусетського технологічного інституту (MIT) з’ясували, що в земній корі зберігається близько квадрильйона тонн алмазів. Однак дістати їх навряд чи вдасться, йдеться в повідомленні на сайті інституту.
Дослідники виявили поклади алмазів в результаті «просвічування» поверхні Землі звуковими хвилями. Довжина таких хвиль змінюється в залежності від температури і щільності речовини. В результаті експерименту вченим вдалося скласти модель будови літосфери – твердої оболонки планети.
Запаси алмазів знаходяться в кратонах – ділянках земної кори, що утворюють континенти і розташовані в центральній частині плит. Коштовне каміння залягає на відстані в 140-240 км від поверхні Землі. Поки людині недоступне буріння на такі глибини, тому дістати алмази на даному етапі розвитку неможливо, зазначають в MIT.
«Дослідження показує, що алмаз, можливо, не настільки екзотичний мінерал: навпаки, в геологічному масштабі він досить поширений. Звісно, дістатися до цих алмазів ми не можемо, втім, їх значно більше, ніж ми припускали раніше».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас