Кабмін пропонує створити резервне сховище держінформації на випадок кібератак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує створити резервне сховище держінформації на випадок кібератак

Казна та Політика
223
У Раді зареєстрований проект закону Кабінету Міністрів № 8608 про внесення змін до деяких законів України, щодо вирішення питання збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів на випадок кібератак.
Про це свідчить документ на сайті Верховної Ради України.
“З метою виконання заходів з нейтралізації факторів, які можуть призвести до реалізації загроз кібербезпец іпередбачено визначити Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України органом, відповідальним за збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів, а також встановлення порядку передачі, зберігання і доступу до цих копій”, – йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.
Зазначається, що цим законопроектом передбачатиметься покладання на Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України обов’язків щодо збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів.
“Водночас, з метою усунення різночитання в термінології, що вже використовується в чинному законодавстві, в понятійний апарат законопроекту вводиться новий термін “державні електронні інформаційні ресурси”. Метою законопроекту є законодавче врегулювання можливості здійснення Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України завдань щодо збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів”, – підкреслюють автори документа.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас