Бідних в Україні зараз більше, ніж п'ять років тому - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бідних в Україні зараз більше, ніж п'ять років тому - Світовий банк

Казна та Політика
3183
Для України важливо завершити розпочаті реформи, щоб вийти з економічної кризи.
Так сказала директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.
“Економічна криза, що почалася в Україні у 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз є вищим, ніж п’ять років тому. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні – 25%. Однак є реальний шлях виходу з кризи – це завершення розпочатих і реалізація нових реформ, чи буде це галузь охорони здоров’я, створення Вищого антикорупційного суду, незалежних наглядових рад у держбанках, а це половина всього банківського сектору країни, щоб кредити не розходилися по “своїм” людям. Україна зробила крок у реформуванні різних сфер, і їй не можна зупинятися”, – зазначила Кахконен.
За її словами, економічний потенціал України є вищим, аніж таких країн, як Польща, Румунія, Грузія, Індонезія.
“В Україні найбільший у Європі запас родючої землі. Вигідним є і її географічне положення на перехресті Європи та Азії. Однак державна політика у плані розвитку економіки відстала на 20 років. Якщо будуть зміни, зокрема, створять прозорий ринок землі, буде і стимул для підвищення стандартів життя”, – додала Кахконен.
Як сказала Кахконен, Світовий банк вклав з 2014 року в Україні більше коштів, ніж у якусь іншу країну.
“Вкладено 5,5 млрд доларів, причому половина коштів – 2,5 млрд доларів – у різні інвестиційні проекти, плюс 2 млрд – на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, іще 500 млн доларів – на постачання газу. На жаль, не всі ці кошти використані у повному обсязі, і ми чекаємо рішень від уряду України”, – пояснила Кахконен.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас