МВФ назвав головну загрозу зростанню світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ назвав головну загрозу зростанню світової економіки

Світ
828
МВФ залишив свій квітневий прогноз щодо перспектив зростання світової економіки без змін, але водночас попередив, що загострення суперечностей в міжнародній торгівлі є найсерйознішою загрозою для перспектив зростання глобальної економіки.
Про це говориться в доповіді МВФ, передають “Сіньхуа Новини”.
Так, в новій доповіді МВФ вказується, що в поточному і наступному роках темпи зростання світової економіки становитимуть 3,9%, що відповідає квітневим прогнозам.
При цьому наголошується, що з урахуванням загострення торговельних суперечностей, а також вже досягнутих ключовими економічними суб’єктами піків зростання, подальші темпи збільшення світового ВВП вже не будуть настільки синхронними, а ризики низхідних тенденцій проявляться більш виразно.
У доповіді підкреслюється, що останні заходи США щодо введення мита на імпортну продукцію і відповідні заходи з боку торгових партнерів, а також загострення торговельних суперечностей у світовій торгівлі може мати негативний вплив на інвестиції, вартість активів і впевненість бізнесу.
Саме тому загострення ситуації в міжнародній торгівлі є найбільш серйозною загрозою для перспектив зростання світової економіки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас