Японія і ЄС підписали договір про вільну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія і ЄС підписали договір про вільну торгівлю

Світ
207
Голова Європейської Ради Дональд Туск, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе підписали в Токіо угоду про економічне партнерство між ЄС і Японією, яка дозволить створити зону вільної торгівлі, що охоплює понад 600 мільйонів людей.
«Підписанням більшої, ніж будь-коли, двосторонньої торговельної угоди ми цементуємо японо-європейську дружбу. З точки зору географії ми далекі одна від одної. Але в політичному і економічному сенсі ми настільки близькі, що вже навряд чи зможемо стати ближчими, ніж зараз», — написав на своїй сторінці в мережі Twitter Дональд Туск.
Угода була підписана на 25-му саміті Євросоюз — Японія, що проходив у Токіо.
Угода усуне 99% мит у торгівлі між ЄС і Японією, що дозволить як японським, так і європейським виробникам заощаджувати близько €1 млрд щорічно. Переговори перед підписанням угоди тривали чотири роки, вона має набути чинності восени 2019 року. Загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між ЄС і Японією оцінюється в €86 млрд на рік.
Японія скасує мита на європейські продукти, такі як сир, вино і свинина. Очікується, що угода на 22% збільшить експорт хімічної продукції з ЄС в Японію, а поставки машинобудівної продукції зростуть на 16%.
Очікується, що угода виявиться вигідною для японської комп’ютерної та автомобільної промисловості. Наприклад, імпортні тарифи ЄС на японські автомобілі, які зараз складають 10%, буде поступово знижено до нуля.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас