ЄС і Світовий банк розвиватимуть в Україні проект з управління земельними ресурсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Світовий банк розвиватимуть в Україні проект з управління земельними ресурсами

Казна та Політика
228
ЄС і Світовий банк підпишуть Меморандум про співпрацю з трьома областями в рамках 5-річної програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні». Підписання відбудеться 19 липня 2018 року.
Про це повідомили в представництві Світового банку.
“19 липня 2018 в офісі Світового банку відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю між представництвом Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України та ОДА Київської, Львівської та Миколаївської областей, Міністерством юстиції, – щодо співпраці в рамках 5-річної Програми Світового банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», – йдеться в повідомленні.
У травні поточного року ЄС та Світовий банк оголосили про старт 5-річної програми підтримки прозорого управління земельними ресурсами в Україні. Під час презентації програми було заявлено про її дію у двох пілотних областях – Київській та Миколаївській.
Програма включає технічну, консультативну, правову та освітню допомогу власникам сільськогосподарських земель. На думку Світового банку, внаслідок мораторію на продаж сільхгоспземель їх орендна вартість в Україні знецінена принаймні у 5 разів.
У грудні 2017 року Верховна Рада України продовжила мораторій на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення, введений у 2002 році. Мораторій триватиме щонайменше до 1 січня 2019 року, проте продаж сільгоспземель стане можливим лише після ухвалення закону про обіг сільськогосподарських земель.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас