До 2030 року близько мільйона пасажирів постраждають від банкрутств авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2030 року близько мільйона пасажирів постраждають від банкрутств авіакомпаній

Світ
911
Кожен 200-й пасажир постраждає від банкрутств авіакомпаній протягом найближчих 15 років.
Такий прогноз містить дослідження Airline Insolvency Review, на який посилається buyingbusinesstravel.com.ru.
Звіт було складено після банкрутства Monarch Airlines, четвертої за величиною авіакомпанії Великобританії, в результаті якого понад сто тисяч пасажирів опинилися за межами країни без зворотних квитків. В кінцевому підсумку операція Управління цивільної авіації з повернення мандрівників на батьківщину коштувала Об’єднаному королівству £60 ($79 млн) – з розрахунку £545 за людину. Перевозити їх довелося силами інших авіакомпаній.
У дослідженні йдеться, що під час банкрутства airberlin влада Німеччини діяла інакше: вона надавала лоукостеру тимчасову фінансову підтримку, щоб він міг розв’язати задачу самостійно. Однак нестача офіційних розпоряджень і зобов’язань з боку перевізників стосовно мандрівників піддає останніх ризику, заявив глава туристичної асоціації ABTA Марк Танзер.
Одне з можливих рішень цієї проблеми – включення у вартість квитка додаткового збору, який забезпечить фінансову страховку в ситуації неспроможності авіакомпанії. Така практика була введена в Данії після банкрутства Cimber Sterling. Однак на сьогоднішній день авіакомпанії виступають категорично проти будь-яких зборів, що збільшують вартість перельоту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас