"Нафтогаз" пропонує НКРЕКП змінити методику розрахунку тарифів на транспортування газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" пропонує НКРЕКП змінити методику розрахунку тарифів на транспортування газу

Енергетика
181
НАК “Нафтогаз України” 13 липня звернувся в Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з пропозицією змінити методику розрахунку тарифів на транспортування газу, що може призвести до їх зниження з 2019 року, повідомила прес-служба “Нафтогазу”.
“Запропоновані зміни мають на меті привести положення діючої методики у повну відповідність з ухваленим у березні 2017 року Регламентом Єврокомісії. Застосування нової методики може призвести до зниження вартості транзиту через Україну в 2,3 разу, починаючи з 2019 року”, – відзначили в прес-службі.
У “Нафтогазі” уточнили, що секретаріат Енергетичної спільноти планує зробити Регламент №2017/460 обов’язковим для всіх членів об’єднання (у т. ч. для України).
“Зміни до методики (подані в НКРЕКП – ред..) розроблені АТ “Укртрансгаз” разом з фахівцями міжнародної компанії, що спеціалізується, зокрема, на наданні консультаційних послуг європейським національним регуляторам енергетичних ринків. “Нафтогаз” запропонував регулятору внести відповідні зміни в методику і застосувати її для розрахунку тарифів на наступний регуляторний період тривалістю п’ять років, який починається з 2019 року”, – уточнюють в НАК.
Пропозиції “Нафтогазу”, зокрема, передбачають приведення методології алокації необхідного доходу на тарифи в точках входу/виходу у відповідність з Регламентом №2017/460; включення в розрахунок необхідного доходу на два наступні регуляторні періоди тих доходів, які були раніше недоотримані або надмірно отримані оператором ГТС.
Пропонується також кластеризувати деякі точки входу і виходу (зокрема, точки входу для видобутку в Україні, точки входу на східному/західному кордоні, точки виходу для газорозподільних підприємств та прямих споживачів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас