Названо області-лідери з ремонту та будівництва доріг в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо області-лідери з ремонту та будівництва доріг в Україні

Казна та Політика
1471
На сьогоднішній день три області України виконали обсяги будівельно-ремонтних робіт на дорогах на 90% і більше.
Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг “Укравтодор”.
Так, станом на 16 липня 91% робіт виконано у Закарпатській та Запорізькій областях, 90% – у Кіровоградській області.
В цілому по Україні, як зазначають в держагентстві, на сьогодні виконано 46% робіт згідно з затвердженими бюджетними програмами та митними коштами.
“Порівнюючи темпи виконання ремонту у цьому році, зокрема, з аналогічним періодом минулого року, фіксуємо істотне збільшення обсягу робіт. Так, на звітну дату 2017 року на цей час було виконано лише 21% обсягу робіт, незважаючи на те, що будівельний сезон цього року розпочався на місяць пізніше через несприятливі погодні умови”, – відзначають в “Укравтодорі”.
За інформацією відомства, за рахунок усіх джерел (основної та додаткових бюджетних програм, митних коштів) на цей рік на будівництво та ремонт доріг державного значення передбачається фінансування в обсязі 21,8 млрд грн, заплановано виконати роботи на 471 об’єкті. На 16 липня проектна документація розроблена для 332 об’єктів, договори укладені для 300 об’єктів, роботи розпочаті на 216 об’єктах.
У рамках реформи децентралізації, яка стартувала в цьому році, всі області вперше отримали з Дорожнього фонду захищену статтю доходів на будівництво і ремонт доріг місцевого значення на загальну суму 11,5 млрд грн. Крім того, кожна область має можливість здійснювати розвиток дорожньої інфраструктури за рахунок коштів митного експерименту (всього 258 об’єктів).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас