Скільки українців довіряють Європейському союзу - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців довіряють Європейському союзу - опитування

Казна та Політика
701
Європейському союзу довіряють 66% українців. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного в рамках проекту “Східне сусідство ЄС”, що фінансується ЄС.
Зазначено, що опитування було проведене на основі особистих інтерв’ю з репрезентативною вибіркою з тисячі осіб.
“66% населення України довіряють Європейському союзу, причому показник зріс на 8% в порівнянні з результатом за 2017 рік. 29% громадян довіряють ЄАЕС, що нижче показників у порівнянні із середнім регіональним показником 33%”, – свідчить опитування.
Крім того, понад 70% українців вважають, що ЄС представляє такі цінності як “мир, безпеку і стабільність”, “захист прав людини”, “економічне процвітання”, “верховенство права” і “свобода особи”.
“49% українців позитивно ставляться до ЄС, а 62% українських громадян вважають, що відносини з Європейським союзом є хорошими (показники зросли на 6% і 4% відповідно в порівнянні з результатами за 2017)”, – свідчать результати опитування.
Також зазначено, що 60% українців (показник зріс на 4% в порівнянні з результатом 2017 року) обізнані про фінансову підтримку ЄС, а 43% з них вважають, що така підтримка є ефективною (показник зріс в порівнянні з 36% за минулий рік).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас