Відмова від дрібних грошей: куди подіти монети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова від дрібних грошей: куди подіти монети

Валюта
3728
В Україні з обороту поступово виводять монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок. НБУ оголосив про припинення їх карбування. Нові копійки в обіг не запускають, а в торгових точках суми з копійками в разі оплати готівкою повинні округлятися. При цьому у багатьох запасливих громадян залишилися чималі монетні запаси в скарбничках – настав час з ними поступово прощатися, пише Сегодня.
Копійками все ще можна розплачуватися в магазинах, аптеках, кіосках, в транспорті. Також ударними “поглиначами” монет є кавові і продуктові автомати, деякі термінали з оплати послуг.
Директор Департаменту грошового обігу Нацбанку України Віктор Зайвенко уточнює: “Банки повинні приймати у громадян монети дрібного номіналу без будь-яких обмежень, обмінювати на монети і банкноти іншого номіналу”.
У прес-службі НБУ пояснили, приймати монети до оплати зобов’язані всі державні і приватні структури (банки, магазини, турфірми, транспорт), в тому числі фізичні особи.
Дрібні гроші можна обміняти на банкноти в регіональних управліннях Нацбанку (в Києві – на Контрактовій площі) і навіть у комерційних банках.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас