Новий план Лондона щодо Brexit може зірвати торговельну угоду із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий план Лондона щодо Brexit може зірвати торговельну угоду із США

Світ
202
Новий план Лондона щодо виходу з ЄС, передбачаючи збереження тісних відносин Британії з єдиним ринком ЄС, може закрити для неї можливість підписання масштабної угоди про торгівлю з США, заявив американський президент Дональд Трамп.
“Якщо вони (уряд Великобританії – ред.) укладуть таку угоду, ми будемо мати справу з Євросоюзом, а не з Великобританією, так що це, ймовірно, вб’є угоду (між Великобританією і США – Ред.)”, – сказав Д. Трамп в інтерв’ю виданню The Sun.
На його думку, новий план Brexit “безумовно негативно позначиться на торгівлі з США”.
“Якщо вони це зроблять, то угоду про торгівлю з США, ймовірно, не буде укладено. Якщо вони це зроблять, я б сказав, що це, ймовірно, покладе край великим торговим відносинам з США”, – підкреслив президент США.
Як повідомлялося, уряд Великобританії віддає перевагу “м’якому” варіанту виведення країни з ЄС – без повної відмови від чинних торгових та економічних угод з ЄС.
Зокрема, план уряду передбачає створення зони вільної торгівлі з ЄС для промислових і сільськогосподарських товарів (але не для послуг). Щоб забезпечити функціонування єдиної митної зони та безперешкодний рух товарів, Великобританія візьме на себе зобов’язання дотримуватися загальних правил і стандартів ЄС, що стосуються технічного, фітосанітарного контролю та інших сфер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас