Янукович продав "Донбасенерго" нардепу від БПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович продав "Донбасенерго" нардепу від БПП

Фондовий ринок
589
ПАТ “Донбасенерго” змінило свого бенефіціара.
Про це ЕП повідомило джерело на ринку.
За його словами, старший син Віктора Януковича Олександр втратив стосунок до “Донбасенерго”, віддавши роль її куратора депутату Верховної Ради Максиму Єфимова.
“Операція була відкрита в червні і зараз перебуває на завершальній стадії оформлення”, – каже джерело.
За його словами, структурам Єфимова буде проданий весь пакет Януковича і його молодшого ситуативного бізнес-партнера Ігоря Гуменюка в “Донбасенерго” – 60,8% акцій.
В даний час цей пакет оформлений на ПрАТ “Енергоінвест холдинг”.
Як повідомляла ЕП, у 2016 році бенефіціарами “Енергоінвест холдингу” стали Андреас Церні (Греція) і Роберт Бенш (США).
Справжнє ім’я Андреаса Церні – Андрій Чорний. Він є вихідцем з України і на енергетичному ринку сприймається в ролі вихованця господаря шахти ім. Засядька (Донецьк) Юхима Звягільського.
У свою чергу Роберт Бенш відомий учасникам ринку в ролі представника інтересів Михайла Афендикова – американського бізнесмена українського походження, який володіє Cub Energy Inc, яка контролює в Україні газовидобувні компанії “Куб-газ” і “Тисагаз”.
На момент опосередкованого придбання мажоритарного пакету акцій “Донбасенерго” (в 2015-2016 роках) Церні і Бенш позиціонували себе в ролі нових господарів цієї енергокомпанії.
Джерела ЕП стверджують, що вони були номіналами, які фронтирували Олександра Януковича, який якраз в той момент мав максимальні проблеми зі збереженням контролю над своєю власністю в Україні.
Сьогоднішня угода, в рамках якої бенефіціаром “Донбасенерго” став Максим Єфимов, реальна: компанія справді вийшла з-під контролю Януковича.
До цього придбання ключовим активом Єфимова в Україні був завод “Енергомашспецсталь” (Краматорськ), який він контролює в ситуативному партнерстві з російською державною групою “Росатом”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас