Названо найвигідніші автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найвигідніші автомобілі

Технології&Авто
4699
Німецькі банкіри рекомендують інвестувати в класичні автомобілі, зроблені в Німеччині, особливо у Porsche.
Про це йдеться в одному з нових матеріалів новинного аналітичного агентства Bloomberg.
«Якщо є вільні гроші, то їх треба вкладати у класичні німецькі автомобілі. Ці інвестиції швидко окупляться і принесуть прибуток», — сказав Єнс Бернер з банку Suedwestbank AG.
Статистика підтверджує слова Бернера. Так, з 2005 року по 2018 рік індекс OTX Classic Car Index банку Suedwestbank AG збільшився в 4 рази. У той час як DAX, найважливіший фондовий індекс Німеччини, за цей період зріс на 204%. Різниця приблизно в 2 рази.
Деякі класичні моделі автомобілів підскочили в ціні за останні роки ще більше. Так, наприклад, класичний Porsche 911 за ці тринадцять років (з 2005 року по 2018 рік) зріс в ціні на 683%, тобто майже у 8 разів. Porsche 911, який нещодавно коштував лише 20 000 доларів, тепер вже може купити далеко не кожен колекціонер.
Але інвестувати в класичні автомобілі потрібно з «розумом». Така машина обов’язково повинна мати «історію». Чим більше вона оригінальна (тобто чим менше її відновлювали і додавали нові автозапчастини), тим краще.
При інвестиціях найкраще купувати класичні автомобілі вартістю від 100 000 євро. В цьому випадку витрати себе окуплять. А витрат багато – експертна оцінка, страхування, безпечне зберігання, технічне обслуговування та ін.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас