Зміни в декларації з лікарями: що потрібно знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни в декларації з лікарями: що потрібно знати

Казна та Політика
1800
Міністерство охорони здоров’я України спростило порядок оформлення декларації з лікарями, які надають первинну допомогу.
Як інформує прес-служба МОЗ, лікар або реєстратор більше не зобов’язані робити копії документів, надані пацієнтом.
Тепер при підписанні декларації пацієнт повинен показати тільки один з документів, що підтверджують особу, та реєстраційний номер картки платника податків (ідентифікаційний код). Якщо людина через релігійні переконання відмовилася отримувати ідентифікаційний код, то його не вимагатимуть.
Продовжено до 1 січня 2020 термін дії декларацій про вибір лікаря, які були підписані до 23 березня 2018 року (до початку національної кампанії з вибору лікарів). До цього часу пацієнти можуть подати нову декларацію про вибір лікаря. Декларації, які були укладені після 23 березня 2018, не мають кінцевого терміну дії. Їх переукладати не потрібно.
При зміні юридичного статусу медустанови не потрібно буде заново підписувати декларації з лікарями. Раніше подані договори залишаються чинними – за умови, що обраний пацієнтом лікар продовжує працювати в закладі.
Без договору з лікарем можна отримати невідкладну медичну допомогу. Її зобов’язані безкоштовно надати у будь-якіих комунальних медустановах.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас